[ad_1]
مطالعه جدید محققان دانشگاه هاروارد نشان می دهد که رژیم غذایی گیاهی می تواند در کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 موثر باشد.
به گزارش ایسنا و به نقل از مجله «دیابتولوژی»، تحقیقات دانشگاه هاروارد نشان می دهد که خوردن غذاهای گیاهی سالم از جمله میوه ها، سبزیجات، آجیل، قهوه و حبوبات، خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را در افراد به طور کلی سالم کاهش می دهد. این مطالعه از نقش غذاهای گیاهی در پیشگیری از دیابت حمایت می کند.
این مطالعه که توسط فرانک هو و همکارانش در بخش تغذیه دانشگاه هاروارد انجام شد، با هدف شناسایی متابولیت های مرتبط با رژیم های غذایی گیاهی و بررسی رابطه بین آنها و خطر ابتلا به دیابت نوع 2 انجام شد.
متابولیت ماده ای است که توسط فرآیندهای شیمیایی موجود در یک موجود زنده مورد استفاده یا تولید می شود و حاوی تعداد زیادی ترکیب در مواد غذایی مختلف و همچنین انواع پیچیده ای از مولکول ها است که از تجزیه و تبدیل این ترکیبات برای استفاده توسط ارگانیسم بدن .
تفاوت در ترکیب شیمیایی غذاها به این معنی است که رژیم غذایی افراد باید منعکس کننده ویژگی های متابولیت های آنها باشد. پیشرفت های اخیر در این زمینه، عصر جدیدی از تحقیقات تغذیه را آغاز کرده است. “متابولومیک” به عنوان تجزیه و تحلیل جامع و شناسایی تمام متابولیت های موجود در یک نمونه بیولوژیکی تعریف می شود.
بیش از 90 درصد موارد دیابت نوع 2 هستند و این وضعیت یک تهدید بزرگ برای سلامتی مردم در سراسر جهان است. شیوع جهانی این بیماری در بزرگسالان در کمتر از دو دهه بیش از سه برابر شده است. عفونت ها از حدود 150 میلیون در سال 2000 به بیش از 450 میلیون در سال 2019 افزایش یافته است و انتظار می رود در سال 2045 به حدود 700 میلیون افزایش یابد.
بار دیابت نوع 2 بر سلامت جهانی با تعدادی از عوارض مرتبط است که می تواند منجر به بیماری های قلبی عروقی و ماکرو عروقی شود که به کلیه ها، چشم ها و سیستم عصبی آسیب می رساند. اپیدمی دیابت عمدتاً ناشی از رژیم های غذایی ناسالم، اضافه وزن یا چاقی، استعداد ژنتیکی و سایر عوامل سبک زندگی مانند ورزش نکردن است. رژیمهای غذایی گیاهی، بهویژه رژیمهای سالم غنی از غذاهای باکیفیت مانند غلات کامل، میوهها و سبزیجات، با خطر کمتر دیابت نوع 2 مرتبط هستند، اما مکانیسمهای اساسی درگیر به طور کامل شناخته نشده است.
گروه پژوهشی نمونههای پلاسمای خون و رژیم غذایی 10684 شرکتکننده را آنالیز کردند. شرکت کنندگان اکثرا سفیدپوست، میانسال و با میانگین سنی 54 سال بودند. شرکتکنندگان در مطالعه پرسشنامههای بسامد غذا (FFQs) را تکمیل کردند که بر اساس پایبندی آنها به سه رژیم غذایی گیاهی رتبهبندی شد. این سه رژیم شامل «شاخص کلی رژیم غذایی گیاهی» (PDI)، «شاخص رژیم غذایی گیاهی سالم» (hPDI) و «شاخص رژیم غذایی گیاهی ناسالم» (uPDI) بود.
این مطالعه نشان داد افرادی که در طول دوره پیگیری به دیابت مبتلا شدند، نسبت به شرکتکنندگانی که به این بیماری مبتلا نشدند، غذاهای گیاهی سالم کمتری مصرف کردند. علاوه بر این، آنها میانگین شاخص توده بدنی بالاتری داشتند، احتمال بیشتری داشت که فشار خون و سطح کلسترول بالا داشته باشند، از داروهای فشار خون و کلسترول بیشتری استفاده می کردند، سابقه خانوادگی دیابت بیشتری داشتند و فعالیت بدنی کمتری داشتند.
دادههای متابولومیک نشان داد که رژیمهای غذایی مبتنی بر گیاه با صفات چند متغیره منحصربهفرد مرتبط هستند و این الگوها بین رژیمهای غذایی سالم و ناسالم تفاوت معنیداری دارند.
تجزیه و تحلیل بیشتر نشان داد که پس از تنظیم سطوح تریگونلین، هیپورات، ایزولوسین و چندین متابولیت دیگر، ارتباط بین رژیمهای غذایی مبتنی بر گیاه و دیابت نوع 2 قوی بود. این نشان می دهد که آنها ممکن است نقش کلیدی در رابطه بین رژیم غذایی و دیابت داشته باشند. به عنوان مثال، تریگونلین در قهوه یافت می شود و نشان داده شده است که اثرات مفیدی بر مقاومت به انسولین در آزمایشات حیوانی دارد. در حالی که سطوح بالاتر کبد با کنترل بهتر قند خون، افزایش ترشح انسولین و کاهش خطر ابتلا به دیابت مرتبط است. محققان بر این باورند که این متابولیت ها می توانند بیشتر مورد بررسی قرار گیرند و ممکن است توضیح دهند که چگونه رژیم های غذایی گیاهی ممکن است تأثیر مفیدی بر خطر دیابت نوع 2 داشته باشد.
وی گفت: «در حالی که تشخیص نقش تک تک غذاها در ایجاد دیابت دشوار است، متابولیت های مواد غذایی غنی از پلی فنل مانند میوه ها، سبزیجات، قهوه و حبوبات همگی با یک رژیم غذایی گیاهی سالم مرتبط هستند.» . گفت پروفسور هو. خطر ابتلا به دیابت را کاهش دهید.
محققان نتیجه میگیرند که یافتههای این مطالعه از نقش مفید رژیمهای غذایی گیاهی سالم در پیشگیری از دیابت حمایت میکند و بینش جدیدی برای تحقیقات آینده ارائه میکند. یافتههای مربوط به متابولیتها در حال حاضر جالب هستند، اما تحقیقات بیشتری برای تایید نقش علت و معلولی آنها در ارتباط بین رژیم غذایی گیاهی و خطر ابتلا به دیابت نوع 2 مورد نیاز است.
انتهای پیام
Source link